Ekonomi

TransMedics hisseleri büyük kazanç artışının ardından %10 yükseldi ve beklentileri yükseltti

ANDOVER, MA – Organ nakli teknolojisinde öncü olan TransMedics Group, Inc. (NASDAQ:TMDX), 2024 yılının ilk çeyreği için önemli bir kazanç artışı bildirdi ve hisseler buna karşılık olarak %10,5 artış gösterdi.

Şirket 12,2 milyon $ veya tamamen seyreltilmiş hisse başına 0,35 $ net gelir açıkladı ve analist tahmini olan -0,03 $’ı önemli ölçüde geride bıraktı. Gelir de beklentileri aşarak 83,76 milyon $’lık konsensüs tahminine karşılık 96,85 milyon $ olarak gerçekleşti.

Etkileyici ilk çeyrek sonuçları, 41,6 milyon dolar olan bir önceki yılın ilk çeyreğine kıyasla gelirde %133’lük bir artışı temsil ediyor. Bu büyüme esas olarak TransMedics’in Organ Bakım Sisteminin (OCS™) Ulusal OCS Programı (NOP) aracılığıyla akciğer, kalp ve karaciğer nakillerinde kullanımının yaygınlaşmasına ve şirketin lojistik hizmetlerinin eklenmesine bağlanıyor.

Başkan ve CEO Waleed Hassanein, gelir artışı, altyapı genişlemesi ve kârlılığın eş zamanlı olarak elde edilmesine atıfta bulunarak çeyrek performansından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Hassanein şunları söyledi: “2024 TransMedics için katalizörlerin yoğun olduğu bir yıl olacak ve biz de işimizi daha da büyütmek ve organ nakline ihtiyaç duyan hastalara yardımcı olmak için genel nakil hacmini artırmak üzere tüm faaliyetlerimizi yürütmeye odaklanmış durumdayız.”

Gelir artışına rağmen, ilk çeyrekteki brüt kar marjı, esas olarak hizmet gelirlerinin daha yüksek bir oranda olması nedeniyle, geçen yılın aynı çeyreğindeki %69’dan hafif bir düşüşle %62’ye geriledi.

İşletme giderleri, şirketin büyümesi için araştırma ve geliştirmeye ve organizasyonel desteğe yapılan yatırımların artmasının etkisiyle 2023’ün ilk çeyreğinde 30,9 milyon dolardan 47,5 milyon dolara yükseldi.

TransMedics ileriye dönük olarak 2024 yılı gelir beklentisini 390 milyon ila 400 milyon dolar aralığına yükselterek bir önceki yıla kıyasla %61 ila %66 arasında bir büyüme kaydetti. Şirketin önceki beklentisi 360 milyon ila 370 milyon dolar olarak belirlenmişti ve bu da yılın geri kalanı için kendinden emin bir görünüme işaret ediyordu.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Şirketin mali sağlığı, 31 Mart 2024 itibariyle 350,2 milyon dolar olan nakit rezervleriyle daha da vurgulanmaktadır. Piyasanın kazanç raporuna verdiği olumlu tepki ve tüm yıla ilişkin gelir tahmininin yukarı yönlü revize edilmesiyle TransMedics, organ nakli sektöründe büyümenin ve yeniliklerin devam edeceği bir yıl için konumlanmış oldu.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu