Ekonomi

Hisse Konumlandırması Altı Ayın En Yüksek Seviyesine Ulaştı – Deutsche Bank

Deutsche Bank analistlerinin bildirdiğine göre, genel borsa yatırımları geçen hafta altı ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Aralık ayından bu yana borsa yatırımlarında gözle görülür bir artış yaşanırken, son dönemde yatırımcılar daha aktif hale geldi. Borsa yatırımlarındaki artışın en önemli nedeni, aktif yatırımcıların borsa varlıklarını önemli ölçüde artırarak tarihi yatırım seviyelerinin ilk %20’sine yerleştirmesidir.

Analistler, “Yatırım seviyeleri yüksek olmasına rağmen aşırı seviyelere ulaşmadı” dedi.

Ticaret kararları için bilgisayar algoritmalarına dayanan otomatik yatırım stratejileri de borsa yatırımlarını istikrarlı bir şekilde artırıyor. Yatırım dalgalanmalarını yönetmek için tasarlanan fonlar, hisse senedi piyasasındaki risklerini biraz artırdı; şu anda tüm zamanların en yüksek seviyelerine yakın bir seviyede, %70’in biraz üzerinde.

Genellikle piyasa trendlerini takip eden, emtia ticareti konusunda uzmanlaşmış danışmanların tepkisi farklı oldu; Hisse senetlerine yaptıkları toplam yatırım bu hafta azaldı ancak ortalamanın biraz üzerinde kaldı. Bunun temel nedeni S&P 500Ve Nasdaq 100Bu, Avrupa endekslerine yapılan yatırımlardaki küçük artışlarla dengelenen, Avrupa hisse senetlerine yapılan yatırımlardaki bir azalmadır.

Özellikle teknoloji segmenti, yatırımlarda önemli bir artış yaşayarak şu anda yüzde 73’lük dilimde yer alıyor ve bu da onu, geçmişteki ortalama yatırım seviyesinin çok üzerinde tek segment haline getiriyor.

Opsiyon piyasasında, şu anda yüzde 84’lük dilimde yer alan net alım opsiyonu hacminde önemli bir artış yaşandı. Bu artış en çok bireysel stoklarda, özellikle de döngüsel stoklarda, çok büyük büyüme stoklarında ve teknoloji stoklarında belirgindir.

Son olarak Deutsche Bank’ın hazırladığı raporda, geçen hafta hisse senedi fonlarına 18 milyar doların üzerinde ciddi bir para akışı yaşandığı vurgulanıyor. Amerika Birleşik Devletleri borsasına 5 milyar doları aşan güçlü girişler görüldü. Ancak en çarpıcı gelişme, hisse senedi fonlarının yaklaşık dokuz yılın en büyüğü olan 12 milyar dolarlık inanılmaz bir giriş gördüğü Çin’de meydana geldi.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu