Haber

Bakan Akar: Pençe Kılıç Harekatı’nın başlangıcından bugüne kadar 184 terörist etkisiz hale getirildi

13 Kasım günü gerçekleştirilen hain İstiklal saldırısı sonrası, Ulusal Savunma Bakanlığı geçtiğimiz Pazar günü operasyonlar için düğmeye bastı. Pençe Kılıç ismi verilen operasyon kapsamında Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki terör örgütleri hedef alındı

“184 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gerçekleştirilen Pençe Kılıç Harekatı’nda etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı. Akar bahisle ilgili “Pençe Kılıç Harekatı’nın başlangıcından bugüne kadar kara ateş destek vasıtaları ve uçaklar tarafından 184 terörist etkisiz hale getirildi” dedi.

89 MAKSAT İMHA EDİLDİ

Operasyonla ilgili detaylı bilgilere yer veren bakanlık, “İcra edilen PENÇE KILIÇ hava harekâtı ile; ülkemizi, milletimizi ve hudut güvenliğimizi tehdit eden teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları ve sözde karargâh ve eğitim kamplarından oluşan ilk aşamada 81, bu sabah 8 olmak üzere toplam 89 hedef imha edilmiş, çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir. Hava harekatı ile etkisiz hale getirilen teröristlerin arasında terör örgütünün sözde yöneticileri de bulunmaktadır” açıklamasında bulundu.

Ayrıntılar geliyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu