Haber

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Kahramanmaraş’ta incelemelerde bulundu

AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bakanlık görevinde Kahramanmaraş’a ilk ziyaretini yaptığını belirterek, “Çünkü bu bölgede yapacak çok işimiz var.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yeni görevinde ilk ziyaretini Kahramanmaraş’a yaptı. Bakan Göktaş, Kahramanmaraş AFAD Uyum Merkezi, AK Parti İl Başkanlığı ve Karacasu Konteyner kentini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Bakan Göktaş’a ziyaretinde Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, milletvekilleri ve kurum müdürleri eşlik etti.

Bakan Göktaş, Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki MKE fabrikasında meydana gelen ve 5 işçinin şehit olduğu patlama nedeniyle ızdırap içinde olduklarını belirterek, “MKE’de meydana gelen patlamada 5 işçimizin şehit olduğunu öğrendik. Elmadağ Roket ve Patlayıcı Fabrikası Hatay’da deprem bölgesinde görev yapan Komiser Yardımcısı Selim Sarıkaya ile bire bir, kendisinin de şehit olduğunu öğrendik.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Kahramanmaraş için çok değerli bir müjde olarak nitelendirdiği kız lojmanı imalatına yönelik çalışmalarda sona gelindiğini söyledi. Onikisubat İlçesi Önsel Mahallesi’nde hazineye ait yaklaşık 25 bin metrekare arsanın il müdürlüğüne tahsis aşamasında olduğunu anlatan Göktaş, “Şirketimizin temel çalışmasının ardından yakın zamanda bu tahsis yapılacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü tahsisin ardından ilk kazmayı vurarak yeni işletmemizi hizmetinize sunacağız” dedi.

‘DEPREM BÖLGESİNDE YAPILACAK ÇOK İŞİMİZ VAR’

Devletin var gücüyle çalıştığını ve deprem bölgesindeki yaraları sarmak için çalışmaya devam edeceğini belirten Bakan Göktaş, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak göreve başladıktan sonra ilk ziyaretimi Kahramanmaraş’a yapıyorum. Bu bölgede yapacak çok işimiz var.Eksikleri yerinde görmek ve tespitler yapmak için incelemelerde bulunduk.Karacasu’da konteyner kentte toplam 5.982 vatandaşımız yaşıyor.Yaş üstü 443 vatandaşımız olduğu için. 65,64 engelli vatandaşımız ve 2 bin 337 çocuğumuz ile burası ayrı bir önem verdiğimiz bir yer olmuştur.Bakanlığımız 327 işçi ile sahada çalışmalarını sürdürmektedir.Bugüne kadar 96 bin 367 aile ile görüşülerek 533 bin 59 aile ile görüşülmüştür. bireylere psikososyal destek hizmeti verilmiştir.İl genelinde 29 oyun çadırı ve 49 psikososyal danışma çadırı ile hizmet devam etmekte olup, tüm çadırlar taranarak birebir görüşmeler yapılmaktadır.Kahramanmaraş dışında 15 ilden arkadaşlarımız burada çalışmalarını sürdürmektedir. Şu anda sahada çalışan arkadaşlarımızın sayısı ihtiyaca cevap verecek durumda, ihtiyaç halinde sayıyı artırabilecek durumdayız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu